MAIK TUINEN

Hierbij nodigen wij belangstellenden van harte uit om op 25 mei 2013 een bezoek te brengen aan de gezamenlijke open dag van de

ateliers en tuinen aan het Amelterhout

met workshops

van

Herma van Bolhuis (Schilderijen)

 en

Maik van Lommel (Tuinontwerpen)

Herma van Bolhuis, Amelterhout 130, 9403 EJ, Assen, www.hermavanbolhuis.nl , hermavanbolhuis@home.nl , tel; 0592-318685

Maik Tuinen, Amelterhout 128, 9403 EJ, Assen. www.maiktuinen.nl , lommel@home.nl ,Tel 06-18012268

Herma van Bolhuis, kunstschilder. De onderwerpen van de schilderijen van Herma zijn; stadsgezichten, portretten, vogels en kinderen. Ze zoekt haar onderwerpen dichtbij. Herma is ruim tien jaar op een professionele manier bezig met het schildervak.

De afgelopen jaren heeft ze een aantal exposities verzorgd in Drenthe en Groningen en ze schildert ook in opdracht. De volgende expositie van Herma staat gepland op 8 juni in Galerie De Groninger Kroon in Finsterwolde. Daar exposeert zij een serie strandgezichten. Herma geeft ook komend jaar weer curussen schilderen voor beginners en gevorderden. 

Karakteristiek: Mijn schilderijen moet je komen bekijken.  Het is de uitdaging om ook mezelf te verrassen met de manier waarop ik het onderwerp uitbeeld. Voor mij is het schilderen een eindeloos spel met vorm, kleur en compositie. Ik schilder in een losse toets.  Over schilderen en schilderijen valt veel te vertellen. Maar veel beter is het ze gewoon te komen bekijken en te ervaren wat schilderkunst met je doet. In het atelier staan stadsgezichten, portretten, vogels en naakten.

Maik van Lommel, eigenaar van Maik Tuinen, zit al 30 jaar in het ‘tuinvak’.  Maik maakt vooral ontwerpen en beplantingsplannen voor natuurlijke tuinen. Daarnaast geeft zij ook cursussen en advies over natuurlijk tuinieren.

Sinds 2011 is zij regelmatig te horen in het radioprogramma Vroege Vogels bij het onderdeel Tuinreservaten, waar zij voor kandidaten uit Dedemsvaart een make-over verzorgt: ‘van stenen tuin naar tuinreservaat’. Voor dit project heeft Maik de Gouden Zwaluw gewonnen.

De eigen tuin van Maik aan het Amelterhout is een Tuinreservaat en is, samen met het atelier te bezoeken.

Maik is als professional lid van de landelijke vakgroep Wilde Weelde en bouwt mee aan een nieuwe Wilde Weelde Wereld in de Tuinen van Appeltern.

Karakteristiek: Iedere plek heeft zijn eigen verhaal, iedere opdrachtgever zijn of haar eigen ideale groene omgeving. Die eigenheid en idealen gecombineerd met mijn persoonlijke signatuur levert unieke en sfeervolle tuinen op. Bij de vormgeving van tuinen is het esthetische aspect belangrijk én het werken met natuurvriendelijke beplantingen en materialen.

De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Met de natuur in gedachten kunnen gevarieerde milieus en sferen worden gecreëerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boshoek, moerasje, waterpartij, stapelmuurtje of vlinderheuvel. Planten vormen sfeervolle gemeenschappen; dieren zijn van harte welkom. Natuurlijke processen zijn onderdeel van de groei van de tuin.

Een tuin is nooit af. De tijd, ruimte en natuurlijke processen zorgen voor variatie en veranderingen.

Als het even kan is er in mijn tuinen ruimte voor kunst en creativiteit. De kunst kan ondersteunend zijn of juist een contrast vormen. Een mooi standbeeld, stillevens bij zitplekjes, mooie boeketten door de tuinbeplanting zelf geïnspireerd.