Scroll to top

Make-over: van tegeltuin naar tuinreservaat, Deel 4


Maik - October 9, 2021 - 0 comments

November 2011: Het werk zit er voorlopig op voor Frans en Yvonne. Wat drie maanden geleden nog een stenen vlakte was is nu omgetoverd tot een natuurtuin met een vijver, een composthoekje in wording, een hoek voor vlinders, een boshoek, een vogeldrinkbak, een stapelmuur, een regenton en twee prachtige beschutte plekken om te zitten. “Maik van Lommel van de Wilde Weelde heeft het voor elkaar gekregen om een versteende volgebouwde tuin van 10 bij 4 om te toveren tot een tuinreservaatje in wording.

Het tweetal heeft zich zoveel mogelijk aan het beplantingsschema gehouden. Yvonne kon het niet laten om zich af en toe te buiten te gaan in de tuincentra maar Maik wist ook voor deze ‘vreemde eenden in de bijt’ een passend hoekje te vinden in haar ontwerp.”

Afgelopen week zijn de laatste bollen de grond in gegaan. De twee tuineigenaren keken verbaasd toe hoe Maik dit aanpakte. De aangeschafte bollenplanttool bleef in de verpakking en de bollen werden met een soepele zwaai door de tuin verspreid. Maik: “je moet verwilderingsbollen niet keurig in het gelid in de grond zetten. Gewoon wat aarde opzij schuiven, zorgen dat ze op de juiste diepte staan en strooi ze dan maar uit over de plek. Aarde er over, aandrukken en klaar is Kees. Je zult zien dat het een veel natuurlijker effect heeft.”

Frans en Yvonne hebben de nog nieuwe nog kale tuinaarde bedekt met een heleboel blad dat ze uit de plantsoenen hebben geharkt. Het kersverse tuinreservaat kan nu in winterslaap. Als het voorjaar wordt gaan we weer een kijkje nemen.

Related posts