Scroll to top

Make-over: van tegeltuin naar tuinreservaat, Deel 8


Maik - October 9, 2021 - 0 comments

14 september 2012: Op deze zonnige en herfstige septemberdag is het precies een jaar geleden dat ik voor het eerst naar Dedemsvaart reed om kennis te maken met Frans en Yvonne en hun, op dat moment,  zeer stenige en kale achtertuin. Van die leegheid is nu niets meer terug te vinden. De tuin is inmiddels weelderig begroeid, er is geen stukje aarde meer te bekennen. Natuurlijk moet de tuin nog volwassen worden en de boompjes volume krijgen, maar er is op dit moment al bijzonder veel variatie. Dat hebben de dieren kennelijk ook gedacht toen ze de tuin het afgelopen jaar bezochten. Want naast tuinvogels en tuinvlinders zijn ook kikkers en salamanders de tuin komen verkennen. De plek is met recht een tuinreservaat geworden. En dat allemaal binnen één jaar!

Het was erg leuk om deze make-over te begeleiden. Frans en Yvonne zijn echte natuurliefhebbers, maar waren leken op het gebied van tuinieren. Dit project laat zien dat je zonder tuinier-ervaring en met als uitgangspunt slechts een kleine lege tuin, door inzet, enthousiasme en goede begeleiding heel veel kunt bereiken.

Related posts