Scroll to top

Wilde Weelde Wereld Appeltern, Deel 2


Maik - October 9, 2021 - 0 comments

10 augustus 2013: Het is hoogzomer en de hoogste tijd om eens te gaan kijken naar het resultaat van de met akkerbloemen ingezaaide spiralen. Afgelopen mei hebben we met vereende krachten vanuit de Wilde Weelde 3 spiralen uitgestoken uit het grasveld en vervolgens zijn deze ingezaaid door twee zaadkwekers van de Wilde Weelde, De Cruydt-hoeck en De Bolderik.

Tijdelijke inrichting met  een kleurrijk veldboeket. De vakvereniging Wilde Weelde heeft een plan gemaakt om een prachtige nieuwe tuin te realiseren op het complex van De Tuinen van Appeltern. Het wordt een echte Wilde Weelde Wereld, als opvolger van onze tuin op de Floriade in 2012. Omdat de realisatie van de definitieve tuin pas in het najaar kan plaatsvinden is er voor deze zomer een tijdelijke inrichting gemaakt met een drievoudige spiraal met mengsels van akkerbloemen.

Het resultaat mag er wezen! De spiralen vormen een kleurrijk veldboeket waarop vele bijen, hommels en vlinders zich tegoed doen aan nectar en stuifmeel van de veldbloemen. Het is ook erg leuk om de verschillen te zien in soorten en kleur tussen de twee verschillende zaadmengsels.  Bij het ene mengsel is het bijenbrood al uitgebloeid maar staat de wilde peen volop te stralen; bij het andere mengsel vangen de groepjes oranje goudsbloemen de zon, die vandaag verstoppertje speelt achter de witte wolken, en laat de kamille haar geur door de hele tuin waaien.

Het vervolg

Er is inmiddels op de tuin een groot informatiedoek opgehangen met daarop het definitieve tuinontwerp, zodat bezoekers van Appeltern alvast een idee kunnen krijgen hoe het er straks uit komt te zien. De tuin, waarvan de aanleg deze herfst begint, zal na aanleg alle kenmerken van een tuinreservaat bevatten, dus we hebben ons alvast aangemeld bij Tuinreservaten. We zullen de komende tijd regelmatig verslag doen van de vorderingen en belevenissen in deze Wilde Weelde Wereld in wording.

Related posts