Scroll to top

Wilde Weelde Wereld Appeltern, Deel 1


Maik - October 9, 2021 - 0 comments

3 mei 2013: Vandaag gaat dan eindelijk, letterlijk, de schop in de grond op Appeltern!  Ik heb met een aantal collega’s van de vakvereniging Wilde Weelde afgelopen winter hard gewerkt aan het maken van een plan om een prachtige nieuwe tuin te realiseren op het complex van De Tuinen van Appeltern. Het wordt een echte Wilde Weelde Wereld, als opvolger van onze tuin op de Floriade in 2012.

Omdat het terrein op Appeltern vele malen groter is kunnen we als vereniging echt uitpakken met ideeën. We gaan een tuin maken die echt helemaal van deze tijd is, met strakke vormgeving, met het gebruik van innovatieve duurzame materialen en beplanting in biotopen. Maar het wordt ook een tuin om straks te kunnen genieten van mooie doorzichten, romantische zitplekjes en ontmoetingen met dieren die de tuin als hun nieuwe thuis hebben uitgekozen.  We hopen dat de bezoekers met veel praktische ideeën naar huis gaan, waar ze thuis meteen mee aan de slag kunnen.

Maar …… zover is het nog niet! Omdat de aanleg van de tuin pas na de zomer kan plaatsvinden, maken we voor dit seizoen een tijdelijke inrichting die al de moeite waard is. Er wordt een drievoudige spiraal gemaakt die zal worden ingezaaid met verschillende mengsels van akkerbloemen. Op de uitgespaarde graspaden kun je door de spiralen naar het centrum lopen. Vandaag hebben we de spiralen uitgezet en dat was nog een hele puzzel. Daarna zijn machinaal de graszoden gesneden, die we op rolletjes hebben gelegd. Van die graszoden maken we zodenbanken waar je op kunt zitten en uitrusten. Gelukkig zijn we vandaag met veel collega’s, zodat het werk lekker opschiet.

Vandaag hebben we ook  Vroege Vogels op bezoek om het tuinontwerp, gemaakt door  Emiel Versluis, vast uit de doeken te doen. De tuin zal na aanleg alle kenmerken van een tuinreservaat bevatten, dus we hebben ons al vast aangemeld. We zullen de komende tijd regelmatig verslag doen van de vorderingen en belevenissen in deze Wilde Weelde Wereld in wording.

Uitzending radioreportage Vroege Vogels 12 mei 2013

Related posts